Yaşadığınız Travmaların Kemiklerde Saklandığını Biliyor Muydunuz?

Kemikler, yaşadığın travmaları hatırlar.

Kemik seviyesinde her türden ağrılar, ani sancılar ve rahatsızlıklarla dolu musun?

Hiç önemli bir fiziksel travma yaşamamış olmana rağmen bu sorunlarla karşılaşıyor musun?

Eğer öyleyse, rahatsızlıkların “cilt plaklarının hafızası” ile bağlantılı olabilir.

Temel olarak, vücudumuzun içinde, birinci servikalden beşinci lombere kadar (sakrokoksigeal segment hariç) omurların dikenli işlemlerinin yan taraflarında yer alan 24 çift nokta – veya deri plakası – olduğu görülüyor. sadece travmatik olayları “ezberleyen.

Yaşadığımız neşe anlarının bu “sürüngen hafızamızda” yeri yoktur (deyim yerindeyse insanın doğuştan gelen ihtiyaç ve içgüdüleriyle ilgilenen ve yaşananları bilinçsiz bir seviyede kaydederek tehlikeli olan hafızamız).

SADECE BEYİN DEĞİL: KEMİKLER BİLE GEÇMİŞİN TRAVMALARINI KAYDEDER.

Bu nedenle, varlığımız sırasında olup bitenler sadece serebral alanlarda değil, aynı zamanda spino-medüller alanlarda da kaydedilir.

Bu kayıt mekanizmasının sonucu, bilinmeyen ve potansiyel olarak tehlikeli durumlar karşısında, kişinin omuriliğinde yer alan bu gizli bellek nedeniyle kendini koruma içgüdüsünün ateşlenmesidir.

Bilinçsizce, potansiyel bir tehdit (fiziksel, psişik veya duygusal) algılandığında “çalmaya” başlayan bir tür alarm “zili” vardır.

Alarm zili kendisini çeşitli şekillerde gösterebilir: Bunlardan biri şüphesiz ani ve akut kemik ağrısıdır.

Öte yandan, yas ya da boşanma gibi duygusal bombardımanlarda artık gündemde.

Bu nedenle, kemiklerin travmaları ezberlediği düşünülürse, hoş olmayan ve görünüşte gerekçesiz fiziksel rahatsızlıkların yaşanması kaçınılmazdır.