Sahra Çölü-Kuzey Afrika
Kuzey Afrika’daki Sahra Çölü, her ay 0,8 kilometrelik bir oranda genişliyor. Araştırmacılar tarafından, önümüzdeki 35 yıl içinde Kuzey Afrika’nın tamamını kaplayacağı düşünülüyor.
Kuzey Tundra-Alaska
Kuzey Tundra’nın Alaska’da az ömrü kalan şeylerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Kuzey Tundra’nın, küresel ısınmadan 2 kat daha fazla etkilenen yerlerde biri olduğu kanıtlandı. Küresel ısınmadan daha da zarar görmeden, bir an önce burayı ziyaret etmelisiniz.
Lut Gölü-/Ölüdeniz-Türkiye
Afrika-Suriye ayrımındaki noktada bulunan ve Türkiye’nin önemli doğal ve turistik yerlerinden biri olan Ölüdeniz’in bir diğer adıyla Lut Gölü’nün üçte birinden fazlası son 40 yıl içinde yok oldu. Araştırmacıların iddialarına bakılırsa 35 yıl içinde Türkiye, bu doğal harikayı tamamen unutacak.
Madagaskar-Afrika
Dünya’nın en büyük 4. adası olan Madagaskar’ın, orman yangınları ve fazla nüfus sebebiyle doğan düzensiz yerleşme sebebiyle önümüzdeki 30 yıl içerisinde yok olması bekleniyor.
Venedik- İtalya
Sevimli kanalları sayesinde dünyanın en romantik kentlerinden biri olarak bilinen İtalyan şehri şu anda çok vahim durumda. Kanal şehri uzun süredir batmakta ancak her geçen yıl giderek ağırlaşan sel baskınlarının artması, Venedik’i bu yüzyılın sonlarına doğru dünya haritasından silebilir.
Kilimanjaro Dağı- Tanzanya/Afrika
Son 90 yılda, Kilimanjaro’nun üzerindeki buz tabakası % 85 oranında eridi. Önümüzdeki 20 yıl içinde ise tamamen yok olacağı söyleniyor.
Maldivler-Hint Okyanusu
“Cennet” adıyla anılan Maldivler’in önümüzdeki 20 yıl içinde “küresel ısınmadan dolayı batan ilk ada” olarak anılacağı belirtiliyor.
New York
Amerika’nın en yoğun nüfuslu kenti, günümüzde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Araştırmacılar, New York’taki deniz seviyesinin iki katına kadar yükseleceğini ve çok büyük fırtınalar yaşanacağını belirtiyor.
Glacier Ulusal Parkı- Montana/ABD
Bu büyüleyici buzul parkı, önümüzdeki 15 yıl içinde olmayabilir. Çünkü son 80 yılda sayıca 150 olan buzullar, 25’e düştü. Araştırmalara göre, önümüzdeki 15 yıl içinde de tamamen dünya haritasından silinmiş olabilirler.
Majuli Adası-Hindistan
352 km2’lik bir alana sahip olan ve bir zamanlar en büyük nehir adası olan Majuli Adası’nın yüz ölçümü şu anda yarı yarıya düşmüş durumda. Şiddetli taşkınlar ve erozyonlar adanın yarı yarıya küçülmesine yol açtı. Yakın gelecekte ise Majuli Adası tamamen yok olmuş olabilir.